Новий уряд обіцяє реформувати суди, поліцію та відновити цілісність країни

Дата: 18 Квітня 2016
A+ A- Підписатися

Програма нового уряду на чолі з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом, що складається з 16 пунктів, передбачає реформи у низці сфер.

Зокрема, нові міністри обіцяють розробити Державну стратегію з інтеграції окупованих територій України, а також забезпечити права та свободи переселенців і громадян, що проживають на окупованих територіях.

“Забезпечення ефективної координації діяльності органів виконавчої влади щодо забезпечення дотримання прав і свобод внутрішньо переміщених осіб та громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території України та на тимчасово не контрольованій українською владою території в районі проведення антитерористичної операції”, – сказано у програмі уряду. 

Окрім цього, уряд планує провести судову реформу, зокрема, поетапно провести переатестацію суддів, запровадити критерії оцінювання їхньої роботи та порівняння доходів і витрат. У планах уряду також “забезпечення розроблення нормативно-правових актів, спрямованих на виконання змін до Конституції України (щодо правосуддя), Закону України “Про судоустрій і статус суддів”.

У правоохоронній сфері міністри хочуть перетворити Міністерство внутрішніх справ у цивільний орган, провести переатестацію поліцейських, запровадити інститут детективів, реформувати систему дільничних інспекторів, запустити Державне бюро розслідувань. Також урядовці планують надати “органам місцевого самоврядування права утворювати муніципальну варту без виконання правоохоронних функцій”, та утворити “військову поліцію для запобігання, виявлення, досудового розслідування кримінальних правопорушень, вчинених військовослужбовцями”.

У соціальній сфері урядовці хочуть створити “ефективну систему призначення та надання пільг”. Міністри обіцяють перейти до адресності та монетизації надання пільг. 

Міністри також планують зробити доступною освіту та медицину, підвищити якість надання освітніх та медичних послуг. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter