Євросоюз запровадить нові антиросійські санкції вже наступного тижня – Урсула фон дер Ляєн

Дата: 05 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Європейський Союз запровадить новий, 12-й пакет санкцій проти Російської Федерації вже наступного тижня.

Про це сказала президентка Єврокомісії  Урсула фон дер Ляєн під час свого виступу в українському парламенті, повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Урсула фон дер Ляєн у Верховній Раді. Джерело: телеграм-канал “Залізний нардеп”

“Наступного тижня ми оголосимо новий, 12 пакет санкцій про РФ. Ми будемо впроваджувати санкції, поки не настане мир”, – цитує нардеп президентку ЄК.

Також фон дер Ляєн зазначила, що Європа багато вчиться в України, якій не треба навчатися, як бути європейцями, оскільки українці вже є європейцями.

“Ви вчите нас справжньому значенню Європи. Ми привозимо солідарність народу Європи до вас. Але ми не привозимо Європу сюди, оскільки вона вже тут. Разом ми можемо перемогти в цій битві та закінчити побудову нашого союзу. Разом ми і є Європа”, – резюмувала президентка Єврокомісії.

На її переконання, українці можуть досягти своїх амбіційних цілей і відкрити процес перемовин про вступ в ЄС вже цього року.

“Європа хоче інвестувати у вас. І тому ми запроваджуємо план, який надасть 50 млрд євро для вас. Це більше, ніж будь-яка країна отримувала після плану Маршала”, – заявила політикиня.

Водночас, за її словами, важливе завдання – максимально ефективно використовувати ці гроші. Тому план реформ Україна розробляла разом із ЄС.

Нагадаємо, що раніше президент Володимир Зеленський заявив, що пауза в запровадженні санкцій проти Росії за її агресію проти України після ухвалення ЄС 11-го санкційного пакета занадто затягнулася.

Він наголосив, що санкційного тиску на Росію очевидно замало. Це видно передусім зі зростання кількості ударних дронів та авіаударів російських терористів.

За словами президента, потрібно більше спільної роботи проти будь-яких форм і схем обходу Росією санкцій.

Будь-яке постачання до Росії, яке дає їй змогу збільшувати військове виробництво, повинне припинитися, сказав Зеленський.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter