Нові КПВВ “Золоте” та “Щастя” мають відкрити 10 листопада

Дата: 29 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Учасники консультацій у Тристоронній контактній групі домовилися про відкриття 10 листопада двох контрольних пунктів в’їзду / виїзду “Золоте” та “Щастя”.

Про це повідомили в Офісі президента. 

Напередодні відкриття пропускні пункти має відвідати перший заступник глави української делегації Олексій Резніков, який уже запросив приєднатися до нього спеціальну представницю чинного голови ОБСЄ в Україні та ТКГ Гайді Грау

За словами членів ТКГ від України, інфраструктура обох пунктів готова для проїзду вантажного транспорту. Також у районі КПВВ “Золоте”, який за рік тричі перебував під обстрілом, завершують асфальтування дороги.

Окрім цього, глава української делегації Леонід Кравчук запропонував протягом тижня підготувати за участю представників України, Росії та ОБСЄ план дій для розблокування перемовин ТКГ та подальших кроків у виконанні Мінських домовленостей. Водночас він закликав Росію та окупаційну владу Донецької і Луганської областей розблокувати процес взаємного звільнення осіб, не чекаючи підготовки згаданого вище проєкту.

Нагадаємо, що на початку жовтня масштабні лісові пожежі на Луганщині знищили сервісний центр у районі КПВВ “Станиця Луганська”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter