Нова “зброя” бойовиків? Незаконні збройні формування змінюють тактику війни, підпалюючи будинки цивільних та поля

Дата: 22 Серпня 2017
A+ A- Підписатися

Незаконні збройні формування зумисно підпалюють поля та житлові споруди на сході України, аби завдати шкоду передовим лініям оборони українських військових.

Про це пише прес-офіцер оперативно-тактичного угруповання “Донецьк” Тарас Грень на своїй сторінці у мережі Facebook.

“Протягом останнього тижня відзначається різка зміна тактики ведення бойових дій проросійськими найманцями. Дійшовши висновку, що постійні провокативні обстріли із забороненого досягнутими домовленостями озброєння не приносять бажаного для них результату, ворог почав діяти більш цинічно. Взявши на озброєння умисні підпали полів та житлових споруд”, – пише Тарас Грень, зауважуючи, що до такої тактики вдавались фашисти під час Другої Світової війни.

“Лінія розмежування лишається менш-більш незмінною вже тривалий час. Само собою, в так званій “сірій зоні” накопичилось чимало сухостою та сухої трави. Користуючись східним вітром, який постійно дме в сторону наших позицій, ворог трасуючими кулями або освітлювальними мінами намагається запалити поля перед нашими ВОПами”, – додає він. 

За його словами, після загоряння по спостережних пунктах Збройних сил “працюють” снайперські пари та ведеться хаотичний вогонь зі стрілецької зброї.  

Окрім цього, Тарас Грень оцінює як більш варварською тактику незаконних збройних формувань стосовно мирного населення України. Він це пов’язує зі зміною командування частин та підрозділів “1 армійського корпусу ДНР” на кадрових військовослужбовців Росії.

“Кілька днів поспіль окупанти проводять обстріли населених пунктів, які знаходяться з українського боку неподалік або безпосередньо на лінії розмежування. Так, станом на ранок 22 серпня лише в селищі Жованка після умисного підпалу згоріло 19 будинків, в яких свого часу мешкали мирні українці”, – пише він.

“Тривають пожежі в населеному пункті Піски, в якому після обстрілів з використанням артилерійського озброєння калібрами 150, 122, 120 міліметрів, танків та БМП-1 вже згоріло близько півсотні будинків”, – додає він.

“Так само тривають умисні підпали ворогом в усіх населених пунктах”, – повідомляє Грень і припускає, що це — ще один метод налаштувати людей проти України та ЗСУ. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter