Німеччина, Франція, Італія та Румунія підтримали негайне надання Україні статусу кандидата в ЄС

Дата: 16 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Після зустрічі з Володимиром Зеленським у Києві лідери Німеччини, Італії, Румунії та Франції висловилися за “негайний” статус кандидата на членство в ЄС для України.

Про це повідомляє BFMTV.

Фото: Володимир Зеленський

“Німеччина виступає за позитивне рішення на користь України. Це стосується і Республіки Молдова. Україна є частиною європейської родини”, – заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Президент Франції Еммануель Макрон також підтримує цей крок.

“У будь-якому разі ми підтримуємо статус України на приєднання до Європейського Союзу”, – заявив Макрон.

За його словами, цей статус супроводжуватиметься дорожньою картою, а також враховуватиме ситуацію на Західних Балканах.

“Наша головна сила та найефективніша зброя – це об’єднання. Під час зустрічі ми обговорили продовження й посилення оборони України, економічну підтримку нашої держави та післявоєнну відбудову, протидію продовольчій кризі й подальший санкційний тиск на Росію. Особливу увагу приділили питанням майбутнього Європи та європейської інтеграції нашої країни”, – розповів після зустрічі Володимир Зеленський

Крім того, європейський економічний і соціальний комітет ухвалив резолюцію на підтримку надання Україні статусу країни–кандидата на членство в ЄС.

Рішення підтримали 200 депутатів – майже всі, хто взяв участь у пленарному засіданні комітету.

“ЄЕСК закликає Європейську раду надати Україні статус кандидата на членство в ЄС на зустрічі 23–24 червня 2022 року. Статус кандидата має бути наданий Україні без шкоди для процесу входження країн Західних Балкан. ЄЕСК виступає за створення системи поетапних інтеграційних кроків на основі законодавства ЄС“, – йдеться у затвердженій резолюції.

Нагадаємо, що 11 червня глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що переговори, які вона провела у Києві з президентом України, дозволять фіналізувати оцінку заявки України на вступ до ЄС до кінця цього тижня. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter