Нічні обстріли росіян: у Києві, Харкові та Запоріжжі є постраждалі цивільні та руйнування (оновлено)

Дата: 21 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Внаслідок обстрілів російських військових у ніч на 21 жовтня в Києві, Харкові та Запоріжжі постраждали щонайменше 22 цивільних. 

ZMINA розповідає, що відомо. 

У Харкові під ударами опинилися три райони міста. Для атаки армія РФ застосувала керовані авіабомби. 

Щодо матеріальних наслідків, то внаслідок атаки пошкодило лінії електропередач, багатоквартирні будинки, гаражі, АЗС, приватні домоволодіння та автомобілі. Спершу посадовці повідомляли про меншу кількість постраждалих цивільних, але до ранку 21 жовтня їхня кількість сягнула 13 людей. 

Київ уночі росіяни атакували безпілотниками, але Сили ППО змогли збити всі цілі, що рухалися до міста. Повітряна тривога в столиці лунала понад п’ять годин. 

Нині відомо про падіння уламків у Дніпровському, Голосіївському та Соломʼянському районах міста. Ушкодження внаслідок удару отримав цивільний чоловік, в якого обпекло обличчя. Від шпиталізації він відмовився. 

Також у Запоріжжі росіяни обстріляли житлові будинки, внаслідок чого поранення отримали семеро людей, двоє з яких перебувають у важкому стані. Це чоловік 49 років та жінка 48 років. 

Спершу посадовці повідомляли лише про одного потерпілого, потім про п’ятьох, а згодом їх кількість збільшилась до семи. 

Нагадаємо, що за три літніх місяці 2024 року кількість цивільних українців, загиблих та постраждалих унаслідок повномасштабного російського вторгнення, збільшилася на 45%, якщо порівнювати з трьома місяцями до цього. Нині вересень 2024-го став місяцем з найбільшою кількістю жертв серед цивільних.

Загалом росіяни вбили в Україні за останні понад два роки не менш ніж 12 тисяч цивільних, але ці дані не є повними.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter