Побитий черкаський журналіст Комаров помер, не вийшовши з коми

Дата: 20 Червня 2019
A+ A- Підписатися

20 червня помер черкаський журналіст Вадим Комаров, який після побиття молотком 4 травня перебував у стані коми. 

Про це повідомив голова Національної спілки журналістів Сергій Томіленко у Facebook.

“Сьогодні уночі помер черкаський журналіст Вадим Комаров, жорстоко побитий у центрі Черкас 4 травня. Від часу нападу Вадим був без свідомості, перебував у стані коми”, – написав Томіленко.

Він поділяє думку черкаських журналістів, що єдиною версією замаху є професійна діяльність Комарова. Томіленко називає журналіста незручним для багатьох місцевих політиків, оскільки той ставив їм незручні запитання про корупцію та порушував резонансні теми.

Томіленко вказує, що в Україні фізична агресія щодо журналістів “на неприпустимо високому рівні” і що нові атаки провокує системна безкарність.  

Про проблеми з розслідуванням нападу на Комарова зазначає і його черкаський колега Валерій Макєєв.

“Два тижні тому я ставив гострі запитання представникам правоохоронних органів щодо абсолютно очевидних речей, пов’язаних із розслідуваннями Вадима Комарова, які, як на мене, дивним чином знаходяться поза увагою слідства, яке знову ж таки, як на мене, надмірно утаємничене”, – написав журналіст у Facebook. Макєєв наголошує, що “гострі коментарі, його непримиренна із корупцією та свавіллям позиція” не всім подобалися. 

Як відомо, 4 травня в Черкасах жорстоко побили місцевого журналіста і відеоблогера Вадима Комарова, який писав про корупційні схеми серед місцевих чиновників. Поліція спочатку відкрила кримінальне провадження за статтею “Умисне тяжке тілесне ушкодження”, проте згодом перекваліфікувала справу на “Замах на умисне вбивство”. За версією правоохоронців, журналіст ішов вулицею, коли на нього напав невідомий чоловік, який заподіяв йому тілесні ушкодження, а після цього зник з місця події. За словами медиків, журналісту завдали ударів молотком. У нього була зафіксована глибока мозкова травма, пошкоджена фактично третина головного мозку.

Це був не перший напад на Комарова: у 2016 у нього стріляли на вулиці, а у 2017 побили під час зборів в одному з районів міста. 

Інститут масової інформації за п’ять місяців цього року зафіксував 99 порушень свободи слова. Основна категорія – саме фізична агресія щодо журналістів.

За даними НСЖУ, за п’ять місяців 2019 року зафіксовано 30 випадків застосування сили до журналістів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter