Незрячі дівчата таки стрибнуть з парашутом – організаторка FightForRight

Дата: 17 Жовтня 2016
A+ A- Підписатися

Щойно стало відомо, що незрячі дівчата, яким відмовили стрибати з парашутом на аеродромі “Чайка”, отримали дозвіл на тандемні стрибки на аеродромі Південний, клуб “5 океан”. Організатори акції за права людей з інвалідністю FightForRight сподіваються на відкритість керівництва й готовність бачити серед своїх клієнтів осіб з інвалідністю.

Про це Центру інформації про права людини повідомили організатори акції.

“Деяких журналістів щиро вразило, що під час першої акції на аеродромі “Чайка” особам з інвалідністю заборонили стрибати з парашутом у тандемі з інструктором, хоча для цього не було реальних перешкод за медичними показниками. І гірше – що дівчатам у медкабінеті по факту брехали про “дозвіл” на стрибки, користуючись тим, що незрячі не могли прочитати запис у медичній довідці. І через медійний розголос з нами зв’язався Геннадій Антюфєєв з клубу “5 океан”  і запросив стрибнути дівчат, яким відмовили. Я кілька разів по телефону уточнювала в керівництва, що дівчата незрячі й чи не буде перешкод, і мені відповіли: “Приходьте! Жодних перешкод для стрибків у тандемі ми не бачимо”. Тож завтра стрибаємо…”, – повідомила організаторка акції FightForRight Юлія Сачук.

Нагадаємо, 2 жовтня в київському аероклубі “Чайка” незрячим дівчатам, учасницям інклюзивної акції FightForRight за рівні права людей з інвалідністю, відмовили у стрибках з парашутом. Цю відмову медпрацівники установи ніяк не обґрунтували. Більше того – коли тривав медогляд, незрячим учасницям акції лікарі говорили, що стрибати можна, але в довідці про дозвіл писали відмову. Керівництво аеродрому “Чайка” так і не вийшло до журналістів та учасників акції, щоб аргументувати свою позицію.

За фактом із п’яти учасниць, дозволили стрибнути тільки двом – Наталії, яка має 30% зору, та журналістці Анастасії Федченко, яка також долучилася до акції з метою привернути увагу людей до питань інвалідності та бар’єрності суспільства.

Цього разу акція відбудеться 18 жовтня на аеродромі “Південний” у клубі “5 океан”. Інструктаж учасниць розпочнеться об 11 ранку, самі стрибки – о 12 годині дня.

Учасники кампанії “FightforRight” прагнуть привернути увагу суспільства до проблеми бар’єрності простору і продовжувати руйнувати стереотипи як людей з інвалідністю, так і без інвалідності, що незрячі є повноцінними членами суспільства, можуть не просто дбати про себе, а й жити на повну.

Організатори запрошують журналістів і всіх небайдужих долучитися до акції, за акредитацією звертайтеся до Юлії Сачук за телефоном 063 443 29 32

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter