Незалежна медійна рада закликала “Дом” відмовитися від співпраці з Андрієм Пальчевським

Дата: 16 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Співпраця державного телеканалу “Дом” з політиком та бізнесменом Андрієм Пальчевським може зруйнувати репутацію ЗМІ та загрожувати реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Про це йдеться у заяві Незалежної медійної ради (НМР), яку оприлюднив “Детектор медіа”.

Джерело: palchevskyi.win

На думку ради, заплановане токшоу з Пальчевським дискредитуватиме канал, оскільки він “має сумнівну репутацію та яскраво виражені проросійські погляди”.

У НМР нагадали про те, що Пальчевський має російські зв’язки: закінчив Військовий інститут іноземних мов у Москві, балотувався до Державної думи РФ, є співвласником компанії Eurolab разом із громадянином Росії, 2020 року журналісти заявили про наявність у бізнесмена чинного російського громадянства.

За даними моніторингу “Детектора медіа”, під час президентських виборів 2019 року Пальчевський був одним з найпопулярніших гостей проросійських каналів NewsOne та “112”. Зараз він веде авторську програму на каналі “Наш”, який також має проросійську направленість.

“Незалежна медійна рада вважає, що з таким проросійським бекграундом наступним проєктом Андрія Пальчевського не може бути шоу на каналі “Дом”. За останні три роки він працював лише на маніпулятивних та низькоякісних медіа, а отже заплямує своєю професійною репутацією державний мовник. Минуле пана Пальчевського яскраво контрастує з місією каналу “Дом” – спротивом російській пропаганді. Адже Андрій Пальчевський сам просував проросійські наративи”, – наголошується у заяві.

У НМР нагадали, що серед публічних заяв Пальчевського були висловлювання про те, що 80% українців спілкуються російською мовою, що Петро Порошенко (тобто українська сторона) розв’язав війну та віддав Крим, що українці готові обміняти Крим на Донбас, що українці та росіяни — один народ тощо.

Також у березні 2019 року Пальчевський виступав на російському токшоу “60 минут”, де розповів про “возз’єднання” України з Росією.

На думку НМР, запрошення людини, “яка маніпулює і публічно повідомляє неправдиві факти щодо російсько-української війни, на канал “Дом” може становити загрозу для реінтеграції окупованих територій”.

Водночас в ефірі своїх програм Пальчевський неодноразово поширював сексистські та расистські погляди, обурювався “екзотичною зовнішністю” посадовців; через його висловлювання про євреїв Нацрада оголошувала перевірку NewsOne, підкреслили в заяві.

Зважаючи на це, НМР вимагає від державного підприємства “Мультимедійна платформа іномовлення України” відмовитися від співпраці з Пальчевським телеканалу “Дом”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter