Незаконний “суд” в Сімферополі оштрафував на 10 тисяч рублів кримську активістку Ірину Копилову

Дата: 03 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Незаконний “суддя Київського районного суду Сімферополя” Євген Пронін визнав винною у “порушенні режиму підвищеної готовності” активістку Ірину Копилову, яка 4 вересня прийшла під будівлю ФСБ, щоб дізнатися про долю п’яти викрадених кримських татар. Їй призначено штраф у розмірі 10 тисяч рублів (3 703 гривні).

Про це інформує видання “Кримська солідарність”

За його інформацією, під час засідання, на яке не допустили слухачів, захист клопотав про виклик прокурора, співробітника “поліції”, який склав адмінпротокол та “поліцейського”, який опитував свідків, чиї свідчення містяться у матеріалах справи. Ці клопотання Пронін відхилив.

Крім того, незаконний “суд” відхилив також клопотання про ведення судового протоколу.

Як зазначає видання, це повторний розгляд адміністративної справи. Раніше “суд” надіслав матеріали стосовно Копилової назад до “поліції”, бо у протоколі було зазначено, що їй та свідкам не роз’яснили їхні права. У цьому засіданні у справі виявились нові свідчення свідків, які були оформлені належним чином, а також рапорт співробітника поліції про те, що той пояснив Копиловій її права.

Нагадаємо, 4 вересня в Криму співробітники Росгвардії масово затримали людей, які прийшли до будівлі ФСБ, сподіваючись дізнатися, де перебувають п’ятеро кримських татар, які 3 і 4 вересня затримала ФСБ після обшуків їхніх помешкань. Були затримані понад 50 людей. На них окупаційні силовики склали протоколи за “невиконання правил поведінки під час надзвичайної ситуації”.

За даними “Кримської солідарності”, з 4 вересня до 1 листопада окупаційні силовики півострова затримали сімох журналістів, під час виконання їхньої журналістської діяльності. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter