Незаконний “прокурор” просить “суд” ув’язнити на 7,5 року севастопольських віруючих Свідків Єгови

Дата: 09 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Під час дебатів у незаконному формуванні, що називає себе “Нахімовським районним судом Севастополя”, так званий “прокурор” попросив “суддю” ув’язнити на сім з половиною років трьох віруючих Свідків Єгови – Володимира Сакаду, Євгена Жукова та Володимира Маладику.

Про це повідомляє правозахисна організація “Кримський процес”.

Під час дебатів незаконний “прокурор” заявив, що вважає провину підсудних доведеною. Сторона захисту натомість просила виправдати чоловіків.

Виступ з останнім словом незаконне формування призначило на 27 вересня. Цю справу слухає “суддя” Бердникова Ольга Олександрівна. 

Нагадаємо, 1 жовтня 2020 року у Севастополі окупаційні силовики обшукали помешкання щонайменше дев’ятьох кримчан. Того ж дня так зване “Управління ФСБ Республіки Крим” порушило кримінальну справу проти Володимира Маладики, Євгена Жукова та Володимира Сакади.

Їх звинуватили в організації діяльності екстремістської організації за статтею 282.2 КК РФ. В основу обвинувачення лягли відеозаписи чотирьох богослужінь Свідків Єгови, отримані за допомогою засланого таємного оперативника “ФСБ”.

Після затримання Володимир Сакада та Володимир Маладика провели шість місяців у СІЗО, а Євген Жуков – 7,5 місяця. Надалі всіх обвинувачених помістили під домашній арешт.

У квітні 2021 року кримінальну справу скерували до так званого “Нахімовського районного суду Севастополя”.

Як відомо, 20 квітня 2017 року Верховний суд РФ визнав “Свідків Єгови” екстремістською організацією та заборонив її діяльність на території РФ. 16 серпня 2017 року міністерство юстиції РФ долучило кримські осередки “Свідків Єгови” до списку екстремістських організацій. 2018 року окупаційна влада на півострові розпочала переслідування вірян–Свідків Єгови, порушуючи кримінальні справи. 

У червні 2022 року Європейський суд з прав людини визнав незаконними заборону в РФ релігійної організації “Свідки Єгови” та переслідування вірян, які до неї належать. 

За даними Кримської правозахисної групи (КПГ), на кінець 2021 року в тимчасово окупованому Криму за звинуваченням у причетності до релігійної організації “Свідки Єгови” окупаційна влада позбавила волі п’ятьох осіб – це Віктор СташевськийІгор ШмідтСергій Філатов, Сергій Люлін, Артем Герасимов. Ще дев’ятеро обмежені в пересуванні: сім – під домашнім арештом, двоє – під підпискою про невиїзд.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter