Незаконні формування Росії висунули умови пропуску через КПВВ Донбасу

Дата: 12 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Представники незаконних збройних формувань Донецької та Луганської областей вимагають, щоб КПВВ на Сході України перетинали лише за наперед узгодженими списками з подальшою самоізоляцією або обсервацією.

Про це інформує УП з посиланням на пресслужбу Мінреінтеграції та начальника відділу комунікацій зі ЗМІ адміністрації Держприкордонслужби Олега Бойка

“Підконтрольна Росії окупаційна “влада” висунула абсолютно неприйнятні умови: заявила про готовність випускати людей на вільну частину Донбасу, але впускати назад на ТОТ ДЛО тільки за попередньо узгодженими списками з подальшою самоізоляцією або обсервацією”, – йдеться в повідомленні пресслужби.

Повідомляється, що з 10 червня в Україні дозволили в обмеженому режимі роботу двох КПВВ на Донбасі – “Мар’їнка” (Донецька область) та “Станиця Луганська” (Луганська область) – для руху громадян із соціально-гуманітарною метою.

У міністерстві заявили, що про це завчасно повідомили окупаційні адміністрації, але вони “синхронно відмовилися розблокувати рух через лінію розмежування з однаковими неадекватними поясненнями”.

Зазначається, що на окупованих територіях налічується понад 280 тисяч громадян, які мають можливість отримати пенсії і соціальні виплати на території, підконтрольній уряду.

Мобільне відділення Ощадбанку неподалік КПВВ “Станиця Луганська”

У Мінреінтеграції вважають, що формування і узгодження списків на таку кількість людей є недоцільним.

Там підозрюють, що подібна реакція бойовиків пояснюється небажанням випускати з окупації дітей, які збираються навчатися в українських вишах.

Начальник відділу комунікацій зі ЗМІ адміністрації ДПСУ Олег Бойко в коментарі УП повідомив, що наразі жодну особу бойовики не пропустили.

“Дві особи на автомобілі, яких учора пропустили через КПВВ “Мар’їнка”, досі залишаються перед блокпостом бойовиків. Там і ночували”, – сказав він. 

Нагадаємо, 12 червня Кабмін вирішив відновити з 15 червня роботу всіх КПВВ на адмінмежі з тимчасово окупованим Росією Кримом.

Окупанти в Криму з 15 червня збираються послабити карантинні обмеження, зокрема для приїжджих з регіонів Росії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter