Невідомі підпалили авто “громадського контролера” справи Ноздровської

Дата: 11 Січня 2018
A+ A- Підписатися

В Києві минулої ночі згорів автомобіль голови громадської організації “Націонал-патріотичний рух України” Михайла Ковальчука, який наразі керує групу громадського контролю за розслідуванням вбивства правозахисниці Ірини Ноздровської.

За словами громадського активіста, автомобіль знаходився на території паркінгу під 15-поверховим будинком. Пожежники швидко прибули на місце пожежі та не дали полум’ю поширитися на житловий будинок.

“Коли я вийшов із квартири, все було охоплене димом. Інші автівки чудом не зайнялися”, – цитує Ковальчука Укрінформ.

Він також додав, що камери спостереження зафіксували трьох невідомих чоловіків, які облили автомобіль горючою сумішшю та втекли.

Михайло Ковальчук поряд з місцем забудови на Мічуріна, 44. Фото: Facebook

На думку Ковальчука, ініціаторами підпалу є люди, котрі лобіюють забудову на вулиці Мічуріна, 44. Активіст каже, що напередодні інциденту вже отримував погрози.

Наразі за фактом спалення автомобіля відкрито кримінальне провадження.

Конфлікт навколо будівництва житлового будинку по вулиці Мічуріна, 44 триває вже не один рік. За словами активістів, споруду в Печерському районі поряд з Ботанічним садом зводять без наявності дозвільних документів.

Нагадаємо, тіло юристки Ірини Ноздровської 1 січня знайшли у водоймі біля села Демидів Вишгородського району на Київщині. За попередніми даними експертизи тіла, жінка загинула від множинних колото-різаних ран. У Ноздровської залишилися донька і матір літнього віку.

Ірина Ноздровська кілька років займалася справою про загибель своєї сестри Світлани Сапатинської, яку 30 вересня 2015 року у селі Демидів насмерть збив племінник глави суду Вишгородського району Дмитро Россошанський.

Ірина Ноздровська (ліворуч) разом із сестрою Світланою Сапатинською (праворуч). Фото: Facebook

У травні 2017 року Россошанського засудили до 7 років ув’язнення. Його захист подав апеляцію. 27 грудня Апеляційний суд Києва відмовив йому у звільненні і продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб. Россошанський все ще може вийти на волю за амністією.

За підозрою у вбивстві Ірини Ноздровської 8 січня затримали 63-річного Юрія Россошанського, батька засудженого Дмитра Россошанського. Наступного дня Вишгородський районний суд заарештував чоловіка на 60 діб без права внесення застави.

В Нацполіції заявили, що Юрій Россошанський зізнався у вбивстві правозахисниці. Втім під час судового засідання Россошанський свою провину у вчиненні злочину не визнав. За словами дружини підозрюваного, чоловік залишив родині дві записки, в яких говорить про те, що не вбивав Ноздровську, але візьме вину на себе, щоб ніхто не чіпав родину.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter