Невідомі вдруге за два тижні розмалювали символами Z українську інсталяцію у Відні

Дата: 04 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

У ніч проти 3 листопада невідомі розмалювали символами Z інформаційний стенд України на Площі прав людини у столиці Австрії.

Про це у своїй заяві повідомила українська громада Відня.

Фото: UkraineWien

Така наруга відбулась на цьому місці вдруге за два тижні. Як зазначається у заяві, подібні “графіті” у Відні з’являються час від часу. Наприклад, літерами Z розписали стіну у кольорах українського прапора за пам’ятником героям Червоної армії.

“Ми засуджуємо ці дії та вимагаємо проведення за ними поліцейського розслідування. Z і V у цьому контексті є символами, які підтримують та прославляють широкомасштабну терористичну агресивну війну, яку Росія веде проти України”, – йдеться у заяві української громади.

Фото: UkraineWien

Активісти також закликали австрійські законодавчі органи запровадити кримінальну відповідальність за використання та публічну демонстрацію символів Z та V як знаків насильства та ненависті за прикладом нещодавнього рішення окружного суду Гамбурга або ініціатив інших федеральних земель Німеччини.

Нагадаємо, окружний суд Гамбурга засудив 62-річного чоловіка до штрафу 80 денних ставок у розмірі 50 євро за наліпку символу Z на задньому склі його автомобіля. 62-річний чоловік стверджував, що Z – це просто остання буква латинського алфавіту. За його словами, пов’язувати це із війною в Україні – “дуже і дуже крута теза”. Суд визнав водія винним у потуранні кримінальним злочинам. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter