Невідомі в масках зірвали веселковий прапор, вивішений у столичній книгарні “Сенс”

Дата: 11 Червня 2024
A+ A- Підписатися

11 червня вдень двоє людей у масках зайшли до книгарні “Сенс” у Києві та зірвали зі стіни веселковий прапор. Працівники книгарні одразу звернулися до правоохоронців.

Про це книгарня повідомила у своїх соцмережах.

Так, книгарня поширила відео з камер спостереження, на яких видно, як двоє невідомих у масках заходять до книгарні. Один з них підходить до стіни, на якій висить прапор, і зриває його. Потім обидва тікають.

Менеджерка з комунікацій книгарні Анастасія Радіонова в коментарі виданню “hromadske” розповіла, що одразу після інциденту команда книгарні викликала поліцію, написала заяву і надіслала відео з камер спостереження.

Зараз працівники спілкуються зі слідчо-оперативною групою. Вони не мають припущень, хто саме міг зірвати прапор зі стіни.

“Важливо, що ми активно відстоюємо свою позицію і так само активно будемо говорити про будь-які прояви нетолерантності. І дуже сподіваємось, що цих людей притягнуть до відповідальності”, – додали в книгарні.

Раніше ZMINA писала, що під час підготовки до ЛГБТ-вечірки в київському артцентрі Closer туди прийшли для перевірки документів у межах мобілізаційних процесів працівники територіального центру комплектування та соціальної підтримки Подільського району Києва.

UkrainePride та “КиївПрайд” вважають це тиском на прайд-рух, утім інші правозахисні організації – “Точка опори ЮА”, Gender Stream, Обʼєднання “Українські ЛГБТ військові за рівні права”, ІНША та Resistance – з цим не погоджуються.

Нагадаємо, що 1 червня у світі стартував прайд-місяць на підтримку прав та видимості ЛГБТ-спільноти, у звʼязку з цим у столиці України готуються певні активності. Так, 16 червня відбудеться Марш рівності. Організатори повідомили, що захід відповідатиме безпековим вимогам та буде узгоджений з органами влади. Востаннє Марш рівності в Києві провели 2021 року.

З безпекових міркувань у марші зможе взяти участь не більш ніж 500 людей. Це, зокрема, активісти, ЛГБТ-люди та правозахисні організації, волонтери.

КМДА закликала ЛГБТ-організації обрати іншу локацію для проведення Маршу рівності. На що “КиївПрайд” відповів, що готовий провести захід у метро і без дозволу влади.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter