Невідомі напали на одеського активіста та волонтера Дем’яна Ганула

Дата: 04 Травня 2023
A+ A- Підписатися

В Одесі троє невідомих побили одеського активіста та волонтера Дем’яна Ганула. У нього забої та синці по всьому тілу, зокрема й на голові.

Про це активіст розповів у коментарі виданню ZMINA.

Одеський активіст і волонтер Дем’ян Ганул з розбитим обличчям. Фото: з фейсбук-сторінки

За словами активіста, йому зателефонував незнайомий чоловік і запропонував зустрітись, аби обговорити потреби однієї з військових частин.

Ганул приїхав на зустріч до кафе, а біля домовленого місця був запаркований автомобіль – пікап камуфляжного кольору з чорними номерами “Ахмет”. У закладі, за його словами, на нього чекали “троє представників якоїсь з етнічних меншин”. На запитання активіста, які потреби є у військових і де вони служать, невідомі почали запитувати, чому він передає машини іншим, а не їм.

“Потім вони запропонували мені у грубій формі кудись з ними поїхати. На що я відмовився. Один із них завдав удар і почалася бійка. Три “звіра” накинулися на мене, в ході бійки я перемістився до барної стійки закладу, там було менше місця і мене було важко оточити. Нападникам вдалося повалити мене на підлогу та почати забивати ногами. Потім вони дістали ножі. Я приготувався до найгіршого, але продовжив відбиватися. Чудом вдалося вирватися та вибігти через чорний вихід кафе у двір, де зачинив двері та викликав поліцію”, – розказує активіст.

Щодо замовника нападу, то в Ганула є думки про те, хто це може бути, але поки що він їх не розголошує.

Одеська поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 125 Кримінального кодексу України – нанесення умисних легких тілесних ушкоджень. Даний злочин карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року.

Ганул проходить медичний огляд, робить КТ голови та знімає побої для фіксації нападу і притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, що раніше матері українського військового-гея та учасника бойових дій Павла Лагойди погрожували спалити дім, якщо він “не перестане займатися тим, чим займається”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter