Не перемикайтесь: фонд дикої природи покаже онлайн, як розкладається пластик

Дата: 27 Травня 2019
A+ A- Підписатися

Всесвітній фонд дикої природи (World Wildlife Fund) запустив у Facebook найдовшу у світі онлайн-трансляцію, щоб показати розкладання пластику. 

Трансляцію можна знайти на офіційній сторінці Longest Live Streaming Ever. 

На відео можна побачити пластикову пляшку, що лежить у піску. У такий спосіб учені хочуть продемонструвати владам країн світу наочно проблему пластикового сміття. Також експерти сподіваються, що найдовший стрім в історії спонукає уряди держав укласти міжнародну угоду, що забороняє забруднювати океан пластмасовими відходами.

Як відомо, сміття, яке залишають після себе люди, вчені знаходять у найрізноманітніших точках світу. Нещодавно влада Непалу відправила спеціальну експедицію на найвищу гору планети Еверест, щоб прибрати звідти пластик та мертві тіла, які її засмічують. Комерційний альпінізм на Еверест за останні десятки років набув масового характеру: станом на початок липня минулого року на найвищу гору світу піднялися понад 9 тисяч людей, які залишають після себе тонни відходів. 

Нещодавно пластиковий пакет знайшли в найглибшій точці світу – Маріанському жолобі. 

Відомо, що українці дуже стурбовані проблемами екології: 93% опитаних громадян України вважають охорону довкілля важливим питанням, а 87% переконані, що можуть особисто відігравати роль у його захисті.

Якщо проблеми екології турбують і вас, то спробуйте використовувати чат-бота, який навчить вас правильно сортувати сміття

 

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter