“Не є доцільним”: уряд не направить гроші для єдиного телемарафону до ЗСУ

Дата: 18 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Уряд не спрямовуватиме на потреби ЗСУ гроші, виділені на фінансування  телемарафонів “Єдині новини” та FreeДом, бо це є недоцільним. 

Таку відповідь на петицію із закликом перерозподілити кошти надали у Кабміні. 

Ілюстраційне зображення. Фото: Brendan Hoffman\The New York Times

Рівень довіри українців до телемарафону “Єдині новини” падає. Торік йому довіряли 43% опитаних глядачів, а вже у поточному році частка тих, хто довіряє, знизилася до 36%.

Автор петиції на сайті уряду наголошував, що гроші, що йдуть на роботу телемарафону, можна направити на закупівлю квадрокоптерів DJI Mavic 3, пікапів та чимало іншого обладнання для фронту. Окрім цього, звертав увагу, що інформація з телемарафону є часто маніпулятивною, тож його існування пояснював політичною боротьбою. До прикладу, аналіз ефірів марафону показує, що переважно коментаторами у ньому є депутати від президентської партії “Слуга народу”. 

У відповіді на прохання майже 30 тисяч підписантів петиції прем’єр-міністр Денис Шмигаль висловив думку, що телемарафон допомагає забезпечувати інформаційну безпеку і є частиною держполітики у сфері нацбезпеки та оборони, тож його фінансування є “вагомою складовою протидії військовій агресії Російської Федерації проти України”. 

“Перерозподіл зазначених у петиції видатків шляхом їх спрямування на потреби інших складових сектору безпеки та оборони не є доцільним”, – йдеться у відповіді. 

В уряді наголосили, що на системній основі шукають та залучають гроші “на задоволення потреб і підвищення спроможностей Збройних сил та інших складових сектору безпеки й оборони”. 

Нагадаємо, що організація “Репортери без кордонів” закликає український уряд відмовитися від телемарафону “Єдині новини”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter