“Не розумію, в чому резонанс”: обвинувачений в організації вбивства Сармата прокоментував свій відпочинок біля моря

Дата: 23 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Обвинувачений в організації вбивства ветерана та активіста Віталія Олешка (Сармата) Євген Бродський заявив, що просив суд відпустити його на море, бо це “нормальне явище” – відпочити влітку.

Про це повідомляє Громадське. 

Бродський, який не визнає своєї провини, нагадав, що вже понад рік перебуває на нічному домашньому арешті, удень працює, а вночі дотримується обмежень і не порушує рішення суду.

“Я не розумію, чому це викликало такий резонанс. Було звернення до суду для оздоровлення та відпустки дітей: я маю малолітню дитину. Літо. Це нормальне явище. Суд розглянув, усе законно, і дав на це дозвіл”, – сказав він.

Нагадаємо, що суддя Бердянського міськрайонного суду Олена Вірченко відпустила Бродського на море до Бердянська, адже з відповідним клопотанням до суду звернувся адвокат обвинуваченого. Водночас друзі вбитого ветерана стверджують, що на море підозрюваний поїхав, щоб відсвяткувати свій день народження. Також вони нагадали, що Бердянськ – це місце скоєння злочину і зараз у місті фактично перебувають декілька фігурантів справи.

Як відомо, Віталія Олешка вбили в Бердянську 31 липня 2018 року пострілом у спину. Нацполіція кваліфікувала злочин як замовний. У перші дні правоохоронці заарештували чотирьох осіб. У вересні в Запоріжжі затримали й арештували п’ятого підозрюваного – 38-річного місцевого бізнесмена Михайла Сігіду. На нього як на організатора вказав один з підозрюваних – боєць “Торнадо” Артем Матюшин. За його словами, Сігіда пояснив, що Олешко “рекетир і вимагач”. У грудні 2018 року затримали шостого підозрюваного – бізнесмена з Дніпра Євгена Бродського. За версією поліції, він може бути одним із замовників.

Водночас близькі Олешка переконані, що Сігіда був лише посередником, а Сармата вбили через боротьбу проти місцевої влади, зокрема народного депутата Олександра Пономарьова. Минулого року Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом можливого приховання поліцейськими відомостей про підготовку вбивства ветерана Олешка. У відомстві вважають, що поліція знала про підготування злочину. 

З 10 червня поточного року побратими вбитого ветерана Олешка розпочали безстрокову акцію протесту з вимогою відправити до СІЗО чотирьох обвинувачених у вбивстві людей, яких напередодні суд випустив під домашній арешт. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter