Обвинуваченого в організації вбивства Сармата відпустили святкувати день народження біля моря

Дата: 22 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Обвинуваченого в організації вбивства ветерана Віталія Олешка на позивний Сармат Євгена Бродського відпустили на п’ять днів на відпочинок до моря.

Про це побратими ветерана повідомили у фейсбуку.

Хочемо нагадати, що місто Бердянськ — це саме місце скоєння злочину, тому зараз у Бердянську перебувають:– організатор…

Опубліковано СарматTV Неділя, 21 червня 2020 р.

Рішення щодо Бродського ухвалила суддя Бердянського міськрайонного суду Олена Вірченко, а з відповідним клопотанням звернувся адвокат обвинуваченого, наголосивши на тому, що підозрюваному з дітьми нібито необхідно пройти оздоровлення в місті Бердянську. 

“Він (Євген Бродський. – Ред.) святкує свій день народження на косі, де база відпочинку Sun resort. Дзвонили офіційно через 102 з приводу порушення домашнього нічного арешту, а після вже дізналися про цю ухвалу. Я так розумію, що Бердянський суд узагалі зійшов з глузду”,розповів Громадському побратим Олешка Антон Пшеничний.

Друзі вбитого ветерана нагадали, що Бердянськ – це місце скоєння злочину і зараз у місті фактично перебувають декілька фігурантів справи. 

Нагадаємо, що 10 червня побратими вбитого в липні 2018 року ветерана АТО Віталія Олешка розпочали безстрокову акцію протесту з вимогою відправити до СІЗО чотирьох обвинувачених у вбивстві людей. Напередодні суд відпустив їх під домашній арешт. 

Як відомо, Олешка вбили в Бердянську 31 липня 2018 року пострілом у спину. Нацполіція кваліфікувала злочин як замовний. У перші дні правоохоронці заарештували чотирьох осіб. У вересні в Запоріжжі затримали й арештували п’ятого підозрюваного – 38-річного місцевого бізнесмена Михайла Сігіду. На нього як на організатора вказав один з підозрюваних – боєць “Торнадо” Артем Матюшин. За його словами, Сігіда пояснив, що Олешко “рекетир і вимагач”. У грудні 2018 року затримали шостого підозрюваного – бізнесмена з Дніпра Євгена Бродського. За версією поліції, він може бути одним із замовників.

Водночас близькі Олешка переконані, що Сігіда був лише посередником, а Сармата вбили через боротьбу проти місцевої влади, зокрема народного депутата Олександра Пономарьова.

Минулого року Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом можливого приховання поліцейськими відомостей про підготовку вбивства ветерана Олешка. У відомстві вважають, що поліція знала про підготування злочину. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter