НАЗК відзначає спротив затвердженню антикорупційної програми

Дата: 30 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков розповів послам країн G7 та ЄС про існування в уряді спротиву затвердженню проєкту Державної антикорупційної програми (ДАП) на 2023–2025 роки.

Про це інформує пресслужба НАЗК.

Повідомляється, що НАЗК розраховує на затвердження проєкту Державної антикорупційної програми (ДАП) на 2023–2025 роки в Кабінеті Міністрів України найближчими днями, але цьому може завадити спротив з органів, що належать до найкорумпованіших сфер.

Посли країн G7 та ЄС зі свого боку висловили підтримку якнайшвидшому ухваленню антикорупційної програми та відновленню інструментів запобігання корупції – електронного декларування та фінансового звітування політичних партій.

“Ухвалення ДАП стане чудовим результатом, який можна буде презентувати під час Саміту Україна – ЄС”, – зауважив посол Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас.

Посли країн “Групи семи” (G7) наголосили на важливості боротьби з корупцією в контексті збільшення іноземної допомоги та під час відновлення і відбудови України.

“Посли G7 зустрілися з головою НАЗК Новіковим, який проінформував про антикорупційну політику та законодавство. Ми підкреслили критичну важливість боротьби з корупцією в контексті збільшення іноземної допомоги та під час відновлення і відбудови України”, – мовиться в повідомленні у твіттері японського головування в групі послів країн G7 у Києві.

Нагадаємо, 6 січня в ЄС закликали уряд України якнайшвидше затвердити Державну антикорупційну програму, розроблену за підтримки ЄС.

Як відомо, 3 лютого в Києві відбудеться саміт Україна – ЄС. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter