НАЗК склало список із 24 тисяч спонсорів війни

Дата: 04 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло до переліку спонсорів та причетних до розв’язаної Росією війни 24 тисячі осіб. 

Про це в ефірі телемарафону сказав голова НАЗК Олександр Новіков

Будівля НАЗК. Фото: novynarnia.com

Новіков каже, що в Україні санкцій наклали на найбільшу у світовій історії кількість осіб. 

Ідентифікує причетних до війни НАЗК на пропозицію Міністерства закордонних справ, додає посадовець. Частиною цього проєкту є міжнародний реєстр спонсорів російської війни. Переглянути його можна на платформі “Війна та санкції”. На сайті є розділ як з юридичними, так і з фізичними особами. 

“57% споживачів у світі дотримуються стандартів споживання продукції та послуг у соціально відповідальних компаній. Тобто насправді це величезний репутаційний тиск для того, щоб такі компанії зазнавали втрат через свою участь у російській війні”, – додає Новіков.

До переліку міжнародних спонсорів війни НАЗК вже внесло компанії Procter&Gamble, OpenWay Group, Danieli, TMS Tankers Ltd., Minerva Marine Inc., Thenamaris Ships Management, Delta Tankers Ltd., Dynacom Tankers Management Ltd., Leroy Merlin, ComNav Technology, Mondi Group / Mondi PLC, eKassir, Liberian International Ship & Corporate Registry, Bonduelle, Metro Cash & Carry, Buzzi Unicem, Yves Rocher та Raiffeisen Bank International.

Нагадаємо, що цього року до переліку потрапила французька корпорація Auchan Holding. Сталося це після того, як журналісти дізналися про допомогу компанії Росії армії, яку власники компанії відкидають. 

Лідеркою у світі за кількістю накладених санкцій сьогодні є Росія, обганяючи Іран та Північну Корею. За даними глобальної бази даних щодо відстеження санкцій Castellum.ai, стосовно РФ ввели 11 327 обмежень (станом на 24 лютого 2023 року), і це лише після 24 лютого минулого року. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter