Наводили ракети на школи та пологові будинки: СБУ затримала трьох жительок Донеччини

Дата: 12 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

На Донеччині правоохоронці викрили ймовірних російських агентів, які наводили ракети на школи, пологові будинки та гуртожитки. 

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Фото: СБУ

Контррозвідники виявили розгалужену агентурну мережу спецслужб РФ, члени якої збирали дані про дислокацію і переміщення українських військових у Бахмуті та Торецьку.

Також підозрювані передавали росіянам локації електричних підстанцій та соціальних об’єктів, серед яких школи, пологові будинки та студентські гуртожитки. Ці дані військові РФ планували використати для ракетних ударів.

СБУ спрацювала на випередження – викрила, задокументувала злочинну діяльність і затримала учасників російської агентурної групи. Затримані – місцеві жительки, яких так зване “МДБ ДНР” завербувало після початку повномасштабної війни. Вони отримали російські паспорти та планували втекти до РФ.

Фото: СБУ

Для збору інформації затримані особисто обходили територію населених пунктів і робили позначки на електронних мапах. Потім дані передавали “зв’язковому”, який перебуває в тимчасово окупованій Горлівці.

Під час обшуків за місцями перебування підозрюваних правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, паспорти РФ. Трьом затриманим оголосили підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 ККУ).

Нагадаємо, що на деокупованій території Донеччини слідчі затримали “енергетика”, який від’єднав від електропостачання райцентр та переспрямував світло окупаційній “адміністрації”, військовим базам та складам з російською зброєю.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter