Навальний оголосив голодування

Дата: 01 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Російський опозиціонер Олексій Навальний оголосив голодування в колоні №2 у Володимирській області. Політик вимагає допустити до нього лікарів. 

Про це повідомили на сторінці Навального в інстаграмі. 

Фото: Reuters

Незадовго до початку голодування адвокати Навального та він сам розповідали про погіршення стану здоров’я, зокрема сильні болі в спині та нозі. Захисники також стверджували, що через визнання опозиціонера схильним до втечі адміністрація колонії не дає йому нормально спати, будячи що три години. 

Навальний написав заяву начальнику колонії Олександру Муханову, в якій поскаржився на недопущення лікаря і повідомив про голодування.

“Незважаючи на гострі дедалі більші болі спочатку в спині, потім правій нозі, а тепер і з онімінням частини лівої ноги, я меддопомоги так і не отримав. Ліки мені не передають. Лікаря до мене не пускають. І чорт би з нею, з правою ногою, Олександре Олександровичу! Обійшовся б я як-небудь і однією. Але ось двох ніг мені втрачати не хочеться. Несправедливо це буде: у всіх по дві, а в мене жодної”, – написав він у заяві. 

Водночас в управлінні Федеральної служби виконання покарань у Володимирській області заявили, що надають опозиціонеру всю необхідну допомогу відповідно до його поточних медичних показань. Також там спростовують слова Навального про позбавлення його сну. 

Нагадаємо, що на початку поточного року Навальний, який провів чотири місяці на лікуванні в Німеччині після отруєння “Новачком”, прилетів назад до Росії. Опозиціонера затримали одразу після прильоту та відвезли до відділку поліції, де й провели над ним перший суд. Відпустити опозиціонера на волю вимагали правозахисники й, зокрема, влади США, Канади, ЄС та України.

Після ув’язнення Навального міжнародна правозахисна організація Amnesty International спочатку визнала його в’язнем сумління, однак згодом скасувала своє рішення. Причиною цього були висловлювання Навального, які він робив на початку 2000-х як член російського націонал-демократичного руху “Народ”. У декількох рекламних роликах росіянин розповідав про націоналізм, супроводжуючи свої слова кадрами з ультраправими погромами ринків та фотографіями мігрантів.

Нещодавно керівник мережі регіональних штабів Навального відмовився виправити мапу на сторінці “Свободу Навальному”, де тимчасово окупований Крим позначено як частину Росії.

Фотографія обкладинки: пресслужба Мосміськсуду РФ

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter