Навального арештували на 30 діб: суд відбувався прямо у відділку поліції

Дата: 18 Січня 2021
A+ A- Підписатися

Хімкінський районний суд Москви заарештував опозиціонера Олексія Навального на 30 діб за порушення зобов’язань умовного засудження і У 2014 році опозиціонер отримав умовний вирок у так званій справі “Ів Роше”, яку визнали сфабрикованою в ЄСПЛ, а тому мав регулярно з’являтися в інспекції. Однак політик не зробив цього, адже перебував на лікуванні в Німеччині, куди його в непритомному стані доставили ще в серпні минулого року.

Про це повідомив адвокат Навального Вадим Кобзев у твіттері. 

Під арештом Навальний залишатиметься до 15 лютого. Засідання провели прямо у відділку поліції, куди політика доставили одразу після арешту в аеропорту. Весь цей час до Навального не пускали адвокатів, аргументуючи це тим, що він нібито спить. Про засідання захисників повідомили за декілька хвилин до початку.  

Офіційно російське МВС аргументувало проведення засідання у відділку поліції тим, що в Навального нібито немає негативного тесту на коронавірус. Однак у суді запевняють, що провели його в такому форматі задля того, щоб там могли бути присутні журналісти. 

Нагадаємо, що 17 січня Навальний, який провів чотири місяці на лікування в Німеччині після отруєння “Новачком”, прилетів назад до Росії. Опозиціонера затримали одразу після прильоту та відвезли до відділку поліції. 

Міжнародна правозахисна організація Amnesty Internatinal визнала Навального в’язнем сумління, а США, Канада, ЄС та Україна закликали владу РФ відпустити опозиціонера на волю.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter