Наступного року запрацює Центр відновлення миру: що він робитиме?

Дата: 12 Листопада 2021
A+ A- Підписатися
До кінця 2021 року в Україні зареєструють Центр відновлення миру, який збиратиме докази порушень прав людини на тимчасово окупованих територіях та злочинів і надаватиме юридичну допомогу потерпілим. 
 
Про це віцепрем’єр-міністерка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила під час презентації Стратегії інтеграції внутрішньо переміщених осіб на період у Києві, передає кореспондент видання ZMINA.
 

Ірина Верещук розраховує, що центр повністю зможе запрацювати з 2022 року. Кошти на його діяльність закладено до державного бюджету.

“Ми вже до кінця року зареєструємо Центр відновлення миру, який займатиметься реєстрами, збором таких фактів, а потім і юридичною допомогою людям щодо компенсацій стосовно позовів проти Російської Федерації, щодо тих претензій, які накопичилися, і для наших інших органів, до прикладу Міністерства юстиції, інших, хто позиватиметься, це буде таким допоміжним органом”, – сказала Верещук.

Нагадаємо, минулого року Міністерство юстиції запустило мобільний застосунок “Безоплатна правова допомога”, який спрощуватиме доступ до правосуддя. Також через коронавірусну пандемію безоплатну правову допомогу надають дистанційно.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter