Наступного року в екзаменаційних центрах НМТ, ймовірно, будуть металодетектори

Дата: 29 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

У 2024 році для запобігання порушенням у тимчасових екзаменаційних центрах проведення національного мультипредметного тесту будуть встановлені рамки металодетекторів.

Про це повідомила директорка Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко.

Фото: Волинські новини

“На наступний рік, окрім продовження тієї роботи, яка вже була, ми плануємо застосувати той досвід, який ми мали раніше, – досвід використання металодетекторів у тимчасових екзаменаційних центрах”, – зазначила вона.

За словами Вакуленко, раніше такий підхід вже здійснювався в межах зовнішнього незалежного оцінювання, але цього року його не застосовували через економію бюджетних коштів.

“На наступний рік, я сподіваюся, в нас будуть відповідні кошти, щоб це профінансувати”, – додала голова УЦОЯО.

За весь період проведення цьогорічних основних сесій НМТ 77 учасників попросили залишити тимчасові екзаменаційні центри через використання під час тестування мобільних телефонів, шістьох – через використання рукописних або друкованих матеріалів, пʼятьох – через невиконання вимог і вказівок щодо процедури проходження НМТ.

Нагадаємо, що цього року Український центр оцінювання якості освіти зафіксував безпрецедентну кількість виявів недоброчесності вступників. Показово, що порушували правила як учасники, що складали національний мультипредметний тест (НМТ) в Україні, так і ті, хто проходив тестування за кордоном. 

Читайте також: Мультипредметний тест для дітей з інвалідністю: чи враховує всі особливі потреби і чи реально його скласти біженцям за кордоном?

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter