Наступного року Міноборони планує призвати на військову службу українських чоловіків, які проживають за кордоном (оновлено)

Дата: 21 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

В інтервʼю німецькому виданню Welt міністр оборони Рустем Умєров заявив, що має намір наступного року призвати на службу українців від 25 до 60 років, які проживають за кордоном. Згодом у Міноборони додали, що німецькі медіа змістили акцент, а міністр оборони Умєров говорив про рекрутинг у цілому і необхідність донести до українців за кордоном, як важливо їм приєднатися до війська.

Про це повідомило видання Бабель.

Фото: Getty Images

Так, німецькому медіа Умєров сказав, що українців призовного віку у Німеччині та інших країнах попросять з’явитися до призовних пунктів Збройних сил.

Він додав, що до тих чоловіків, які не виконають прохання, застосують “санкції”.

“Ми все ще обговорюємо, що буде, якщо вони не приїдуть добровільно”, – додав він.

За словами міністра, у цьому питанні важлива справедливість, адже попри заборону, багато українських чоловіків виїхали за кордон, щоб уникнути призову.

Тим часом начальник управління преси та інформації Міноборони Ілларіон Павлюк сказав, що ніяких обговорень механізмів призову до лав ЗСУ з-за кордону на порядку денному немає.

Раніше ZMINA писала, що Міністерство оборони України підписало договір про співпрацю з організацією Lobby X для того, щоб почати рекрутинг до ЗСУ. Така співпраця дозволить людині обрати конкретний підрозділ на визначеній посаді, де його або її цивільний досвід буде найкориснішим. 

А у парламентському Комітеті з питань національної безпеки та оборони планують зареєструвати на розгляд Верховної Ради законопроєкт, яким хочуть дозволити нові варіанти вручення повістки, наприклад електронною поштою або рекомендованим листом. 

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський заявив, що не підпише закон про мобілізацію жінок, але готовий підписати документ про мобілізацію чоловіків із 25 років, якщо такий крок буде досить аргументований.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter