Наше життя в наших руках: у Києві пройшов марш трансґендерів

Дата: 17 Жовтня 2018
A+ A- Підписатися

У Києві під стінами Міністерства охорони здоров’я трансґендерні люди вимагали дотримання рівних прав.

Про це повідомляє “Інформатор”.

Активісти зібралися біля станції метро “Арсенальна” та пройшлися Маріїнським парком до Міністерства охорони здоров’я. В руках вони тримали плакати “Держава хвора, трансґендерні персони – ні”, “Свобода ґендерного вибору, ні психіатрам”, “Трансґендерність – не діагноз, наше життя в наших руках”.

Мітингарі вимагали, щоб в Україні їх визнали повноправними членами суспільства, не порушували їхніх прав та не змушували звертатися до психіатрів. Один з організаторів акції, який представився Деміаном Хойдом, зауважив, що не всі охочі вийшли на акцію, адже вони бояться за свою безпеку та не хочуть публічності. 

Нагадаємо, що цього року Всесвітня організація охорони здоров’я вилучила трансґендерність зі списку психічних захворювань.

“Сприйняття трансґендерів як “психічно хворих” підсилює упередження проти них у суспільстві та породжує насильство. Через це транслюди в усьому світі мають проблеми з отриманням освіти та працевлаштуванням, часто позбавлені права народжувати та виховувати дітей, обіймати певні посади”, – зазначили у ВООЗ.

Правозахисники підкреслюють, що трансґендерні люди досі змушені проходити примусові медичні обстеження, хірургічні втручання, а тисячі з них потерпають від дискримінації та гинуть унаслідок злочинів на ґрунті ненависті.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter