Одесити попросили Зеленського зупинити терор проти активістів, які борються із забудовою

Дата: 29 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Жителі мікрорайону Гагарінське плато в Одесі записали відеозвернення до президента Володимира Зеленського з вимогою втрутитися в ситуацію із забудовою та “терором” стосовно активістів.

Gepostet von Dmitry Ptyashko am Sonntag, 27. Oktober 2019

Вони поскаржилися, що в мікрорайоні, де проживає близько 30 тисяч осіб, немає муніципальних дитячих садків і шкіл, відсутні пожежна станція та сквер. Натомість тут на місці потенційного дитячого садка плануються нова житлова забудова – комплекс “Unity Towers”.

А місцевим мешканцям, які протестують проти забудови, погрожують та б’ють їх.

Нас б’ють, погрожують, забризкують газом. Будь ласка, зупиніть терор“, – заявили у зверненні мешканці, згадуючи сутички 25 жовтня на забудові.

Тоді жителі намагалася заблокувати проїзд техніки на будівельний майданчик. У відповідь на це приїхала поліція.

“Щойно тітушки, найняті будівельною компанією, напали на мирних жителів. Вискочивши з території будівництва за адресою Гагарінське плато, 5, близько 25 осіб в однаковому одязі, обливши крижаною водою, розпилили газ і ногами побили людей”, – повідомили в групі “Аркадія, Гагарінське плато – зупинимо свавілля!”.

Також активісти скаржаться, що поліція була виключно на боці забудовника.

“Поліція бездіяла, почала нас залякувати, що ми порушуємо громадський порядок, блокуючи техніку, і можемо за це отримати повістки. І під тиском поліції ми пропустили будівельну техніку в провулочок. Коли ми стали ближче до будмайданчика, вийшли два десятки осіб, просто розштовхували жінок, чоловіків, дітей”, – розповідає учасниця блокування Ірина Тельпіс.

Gepostet von Ирина Тельпис am Donnerstag, 24. Oktober 2019

Активістка заявила, що Одеська місцева влада в незаконний спосіб передала землю громади, на якій передбачалися соціальні об’єкти, під спорудження будинків.

Нагадаємо, що Одеса є лідером в Україні за кількістю нападів на громадських активістів у 2018 році. Лідирує вона після Києва і в 2019-му, за моніторингом переслідувань активістів, правозахисників та журналістів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter