Нардепу Ковальову, якого підозрюють у колабораціонізмі, заблокували роботу у Верховній Раді

Дата: 11 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Народному депутату Олексію Ковальову заблокували роботу у Верховній Раді. Його підозрюють у державній зраді та колабораціонізмі, через перебування на окупованій території Херсонської області та заяви про співпрацю із самопроголошеною місцевою владою.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Олексій Ковальов. Фото: Слово і діло

У нього зараз нічого немає: ні електронного підпису, ні доступу до СЕДО. Його робочий планшет знайшли та відключили, ключі від кабінетів позабирали, помічників позвільняли. Ще з комітету заберемо його і він буде фактично імпотент“, – повідомив виданню “впливовий та обізнаний із ситуацією” співрозмовник.

Офіційно у Верховній Раді не змогли підтвердити цю інформацію, але і не спростували її.

Окрім того, Ковальову заблокували доступ до інформації, що стосується комітету з питань фінансів, податкової і митної політики, членом якого він є.

Ще до того, як з’явилася публічна інформація по Ковальову, ми його виключили з усіх чатів комітету, від будь-якої комунікації“, – зазначив перший заступник голови податкового комітету та член фракції “Голос” Ярослав Железняк.

Сам Ковальов поки що цю інформацію не коментував.

Раніше ZMINA повідомляла що, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення просить Службу безпеки України та Раду національної безпеки і оборони України перевірити факти, що свідчать про ознаки колабораціонізму в діях Ковальова.

Нагадаємо, щодо нардепа Державне бюро розслідувань порушило кримінальне провадження за колабораційну діяльність.

За даними слідчих, депутат співпрацює з окупантами на Херсонщині. Підконтрольні йому підприємства постачають харчову продукцію до тимчасово окупованого Криму з подальшою реалізацією на території Росії, а також завозять на Херсонщину паливно-мастильні матеріали з окупованого півострова.

Водночас нардеп забезпечує розміщення особового складу окупаційних сил у приміщеннях підконтрольного йому санаторію, що розташований у місті Гола Пристань Херсонської області.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter