Нацрада звернулася до СБУ та РНБО щодо дій нардепа, власника 4 каналу Олексія Ковальова

Дата: 10 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення просить Службу безпеки України та Раду національної безпеки і оборони України перевірити факти, що свідчать про ознаки колабораціонізму в діях народного депутата Олексія Ковальова.

Про це повідомляється на сайті Нацради.

Джерело: фейсбук-сторінка Олексія Ковальова

Якщо факти підтвердяться, і депутата притягнуть до кримінальної відповідальності, регулятор просить СБУ вжити заходів для скасування реєстрації і припинення діяльності ТОВ “ТРК “Інтеррадіо” (4 канал), власником якого є Ковальов.

Нагадаємо, щодо нардепа Державне бюро розслідувань порушило кримінальне провадження за колабораційну діяльність.

За даними слідчих, депутат співпрацює з окупантами на Херсонщині. Підконтрольні йому підприємства постачають харчову продукцію до тимчасово окупованого Криму з подальшою реалізацією на території Росії, а також завозять на Херсонщину паливно-мастильні матеріали з окупованого півострова.

Водночас нардеп забезпечує розміщення особового складу окупаційних сил у приміщеннях підконтрольного йому санаторію, що розташований у місті Гола Пристань Херсонської області.

На своїй фейсбук-сторінці депутат розповідає, що співпрацює з окупантами та вважає, що “Росія на Херсонщині надовго”.

Фракція “Слуга народу” у Верховній Раді виключила Ковальова зі свого складу. Нардепи звернулися до Генпрокуратури та Служби безпеки щодо порушення справи для розслідування обставин його перебування на тимчасово окупованій частині Херсонської області. Депутата підозрюють у державній зраді.

28 квітня колектив 4 каналу попросив не ототожнювати працівників каналу з поведінкою власника медіа Ковальова. Колектив заявив, що Ковальов з перших днів повномасштабного вторгнення РФ в Україну не виходив на зв’язок та не надав каналу і його працівникам жодної підтримки.

Відомо, що Ковальов купив 4 канал наприкінці грудня 2021 року в екснардепа Дмитра Добродомова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter