“Слуга народу” Євгеній Шевченко програв апеляцію щодо активістки Наталії Заболотної

Дата: 01 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Народний депутат від “Слуги народу” Євген Шевченко програв апеляцію щодо запорізької активістки та громадської діячки Наталії Заболотної: рішення суду першої інстанції у справі, приводом для якої стала публікація відповідачки у фейсбуку, залишили в силі.

Про це активістка повідомила на власній сторінці у соцмережі.  

Джерело: фейсбук-сторінка Наталії Заболотної

У тексті позовної заяви нардепа про захист честі, гідності, ділової репутації, стягнення моральної шкоди, яку отримала редакція Запорізького центру розслідувань, йдеться про те, що 6 серпня 2020 року Заболотна розмістила у фейсбуку відео невідомого автора, де Шевченку дають ряд негативних характеристик. Вона супроводила публікацію коментарем “Це точно праймеріз Слуг?”. Наразі відео недоступне, тож судити про його зміст можна лише із заяви позивача.

Джерело: incentre.zp.ua

“Слуга народу” написав, що вважає неправдивими й такими, що посягають на його ділову репутацію, фрази у відео, де його названо “найбезуспішнішим депутатом Запоріжжя”, ті, в яких говориться про “відсутність досвіду в політичному і громадському житті Запоріжжя до обрання”, “відсутність користі для виборців” тощо.

Як спростування Шевченко навів посилання на свою сторінку на офіційному сайті Верховної Ради, де міститься інформація про його законотворчу діяльність, також вказує на свою участь в парламентських виборах 2012-го і 2014 років та ін.

За словами позивача, поширена відповідачем інформація призвела до хвилювання нардепа, погіршення його самопочуття, він був змушений пояснювати своїм виборцям, що це неправда. Моральну шкоду Шевченко оцінив у 30 тисяч гривень.

12 травня 2021 року Орджонікідзевський райсуд Запоріжжя ухвалив рішення залишити без задоволення позовні вимоги Шевченка до Заболотної.

Джерело: reyestr.court.gov.ua

Позивач звернувся до Запорізького апеляційного суду, але той залишив рішення суду першої інстанції в силі.

“Шевченко всуху програв судову справу проти мене. З чим можна мене і привітати. А разом зі мною і всіх нас. Бо позов мав ознаки стратегічного наступу на свободу слова і покарання за критику влади. Що дозволило б у разі його виграшу, фінансово карати за критику влади та конкретної особи взагалі”, – написала активістка.

Джерело: фейсбук-сторінка Наталії Заболотної
Скриншот повідомлення на фейсбук-сторінці Наталії Заболотної
 
 

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом народного депутата Петра Порошенка проти журналістів проєкту Bihus.Info. Адвокати п’ятого президента України вимагають оприлюднити “плівки Медведчука” в первісному вигляді.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter