Напередодні теракту на Каховській ГЕС у Росії дозволили не розслідувати аварій на небезпечних об’єктах

Дата: 06 Червня 2023
A+ A- Підписатися

За тиждень до підриву Каховської ГЕС влада Росії дозволила не розслідувати аварій на небезпечних об’єктах, що сталися внаслідок “воєнних дій” і терактів, − рішення стосується і тимчасово окупованих територій.

Про це інформує видання The Insider з посиланням на відповідну постанову № 873 від 30 травня, опубліковану на офіційному інтернет-порталі правової інформації РФ. 

Документ, підписаний головою російського уряду Михайлом Мішустіним, набув чинності з дня його опублікування, 31 травня.

“До 1 січня 2028 року технічне розслідування аварій на небезпечних виробничих об’єктах та аварій гідротехнічних споруд, що сталися внаслідок воєнних дій, диверсій і терористичних актів, не проводиться”, – мовиться в тексті.

Крім того, у ньому є пункти про те, що до 1 вересня 2023 і до 1 березня 2024 року на об’єктах, що контролюють незаконні зройні формування на Донеччині та Луганщині, у Запорізькій і Херсонській областях не застосовується частина пунктів російських законів “Про промислову безпеку небезпечних виробничих об’єктів” і “Про безпеку гідротехнічних споруд”.

Нагадаємо, що українські посадовці кажуть про “найбільшу техногенну катастрофу в Європі за десятиліття” внаслідок підриву російськими військовими Каховської гідроелектростанції, а західні партнери України висловлюють обурення, називаючи підрив воєнним злочином. 

Перші реакції світу на події можна прочитати за посиланням

Фотографія обкладинки: SkyNews 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter