Напередодні на Сумщині через обстріл загинули директорка школи, її заступниця, секретарка та вчитель

Дата: 24 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

23 серпня, у середу, росіяни вдарили дронами по місту Ромни, що на Сумщині, поціливши по школі. Внаслідок цього загинули четверо працівників освітнього закладу – директорка, її заступниця, секретарка та бібліотекар. 

Інформацію про загиблих зібрала “Українська правда. Життя”. 

Фото: Їх вбила Росія

Так, внаслідок атаки окупантів загинула директорка школи загальної середньої освіти І–II ступенів №8 Тетяна Прокопенко

Боляче усвідомлювати, що залишились нереалізованими її численні плани й задуми… У нашій пам’яті Тетяна Іванівна  назавжди залишиться усміхненою, життєрадісною, неймовірно красивою, щасливою, надійною колегою, справжнім професіоналом“, – розповіла колега загиблої Вікторія Зеленська.

Фото: Їх вбила Росія

Ще одна загибла – заступниця директорки та вчителька початкових класів Оксана Солонинка. Влітку вона набирала учнів першого класу на навчання і мала бути їхньою класною керівничкою.

Фото: Їх вбила Росія

Крім того, через обстріл загинули секретарка школи Оксана Кваша та бібліотекар і вчитель історії Руслан Яцура.

Фото: Їх вбила Росія

“Важко усвідомлювати, що на День знань школа не відчинить гостинно своїх дверей, вони будуть вигойдувати важкий сум і навівати страх. Діти не сядуть за парти у рідних стінах, не лунатиме дитячий сміх і вперше за багато-багато років мовчатиме шкільний дзвінок… І його голос злетів у небо разом із педагогами, чиї душі уже там”, – поділилася вчителька української мови та літератури Тетяна Лісненко.

Нагадаємо, що 30 червня цього року війська РФ обстріляли школу в селі Сергіївка Донецької області, унаслідок цього загинули дві працівниці навчального закладу – 56-річна вчителька початкових класів та 44-річна головна бухгалтерка.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter