Напередодні курортного сезону з готелів на Кіпрі виселять 3000 українських біженців

Дата: 25 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Влада Кіпру попередила, що 31 травня, напередодні курортного сезону, вона планує виселити з житла 3 тисячі українських біженців, які живуть у місцевих готелях. Так, українцям необхідно знайти житло в іншому місці.

Про це повідомляє видання “Alphanews”. 

Ілюстративне зображення. Фото: Reuters

Таке рішення уряд ухвалив ще в лютому 2022 року. Воно також передбачає, що українські біженці, які прибудуть на острів з 1 березня 2023 року, можуть проживати в готелі до шести місяців.

Після виселення українські біженці можуть подати заяву на отримання субсидії на оренду житла до служби управління пільгами заступника міністра соціального захисту.

“Що стосується готелів, які продовжуватимуть приймати біженців з України після 1 червня, то їх відбиратимуть через тендер, оголошений заступником очільника мінтуризму”, – уточнили журналісти Alphanews.

Видання зʼясувало, що місцеві органи вже шукають місця роботи для працездатних біженців і проінформували їх про право отримати роботу через служби зайнятості. Заступник міністра туризму Кіпру має зустрітися з роботодавцями в туристичній сфері й обговорити їхнє зацікавлення у влаштуванні українців.

За даними статистичного агентства ЄС Євростату, на Кіпрі зареєстровано найбільшу частку українських біженців, які отримали статус тимчасового захисту, щодо населення країни в ЄС. 

Нагадаємо, торік, у травні, влада Болгарії також заявляла, що не може дозволити собі утримувати громадян України в прибережних готелях через початок літнього туристичного сезону. Після цього громадськість закликала до відставки віцепрем’єрки Калини Константинової. Зрештою уряд відмовився від скасування програми.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter