Болгарія все ж не буде переселяти українських біженців із готелів на бази відпочинку

Дата: 13 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Біженці з України залишаться в місцях їхнього розміщення на тих же умовах ще на чотири місяці. Тобто вони й надалі мешкатимуть у готелях, а на державні курорти їх переселяти, як планувалося, не будуть.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Болгарії Іван Демерджиєв.

Фото: Getty Images

Водночас, за словами Демерджиєва, новоприбулі українські біженці спершу розміщуватимуться в буферному центрі в місті Єлховому, після чого їх розподілять по державних базах відпочинку, в яких проведуть косметичний ремонт.

“Ті з них (біженців), кого ми виявили під час здійсненої нами перевірки, а це близько 11 тисяч людей, залишаться в місцях, де перебувають зараз разом зі своїми дітьми, на тих самих умовах, а решта, які з цього моменту почнуть прибувати на територію нашої країни, повинні будуть проходити через буферний центр Єлхового. Тут вони перебуватимуть до 30 днів, а потім розподілятимуться по державних базах”, – заявив очільник МВС Болгарії.

За офіційними даними, з початку повномасштабного вторгнення Росії в лютому до Болгарії в’їхали понад 876 тисяч біженців з України. З них понад 53 тисячі залишилися в країні, а майже 14 тисяч отримали тимчасове помешкання.

Нагадаємо, що рішення переселити українських біженців із готелів у державні бази уряд Болгарії ухвалив наприкінці жовтня. Це породило хвилю невдоволення, і українські біженці організували акції протесту в різних місцях країни.

Нагадаємо, що в травні влада Болгарії заявляла, що не може дозволити собі утримувати громадян України в прибережних готелях через початок літнього туристичного сезону. 

Це спричинило заклики до відставки віцепрем’єрки Калини Константинової. Зрештою уряд відмовився від скасування програми.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter