Болгарія продовжує програму розселення українських біженців на державних курортах

Дата: 31 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Уряд Болгарії вирішив продовжити програму розселення біженців з України, але замість готелів їх розміщуватимуть на державних курортах.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Болгарії Іван Демерджиєв.

Фото: Getty Images

У вересні болгарський уряд продовжив дію програми з розміщення українських біженців у готелях до кінця жовтня, тож сьогодні спливає її останній день. Водночас влада сплачувала за біженців вартість проживання в готелях.

У зв’язку з цим уряд Болгарії вирішив продовжити забезпечення українців помешканнями, але на базі курортів, а не готелів. Переїзд людей планується здійснити протягом 15 днів.

“Безумовно, до кінця року ми не плануємо припиняти цю допомогу в зимовий період, якщо, звичайно, буде функціонувати тимчасовий уряд. Парламент уже сформовано. Я думаю, що це правильно і нормально, щоб парламент ухвалив остаточне рішення з цього питання, але ми зробили те, що необхідно, щоб пройти весь зимовий період”, – зазначив Демерджиєв.

Глава болгарського МВС підкреслив, що, окрім Болгарії, лише Ірландія та Кіпр надають житло українським біженцям на “невизначений термін”.

За офіційними даними, з початку повномасштабного вторгнення Росії в лютому до Болгарії в’їхали понад 850 тисяч біженців з України, з них майже 55 тисяч залишилися в країні, а понад 16 тисяч – отримали тимчасове помешкання.

Відомо, що в травні влада Болгарії заявляла, що не може дозволити собі утримувати громадян України в прибережних готелях через початок літнього туристичного сезону. 

Це спричинило заклики до відставки віцепрем’єрки Калини Константинової. Зрештою уряд відмовився від скасування програми.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter