Болгарія продовжила програму розміщення українських біженців у готелях

Дата: 14 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Уряд Болгарії продовжив програму розміщення українських біженців у готелях до кінця жовтня. 

Про це повідомив міністр туризму Ілин Димитров в інтерв’ю телеканалу БНТ. 

Фото: Янош Немеш

“Програму з розміщення українських біженців у готелях буде продовжено до 31 жовтня в чинній вартості, це буде фінал програми, тому можна буде організувати нову програму”, – сказав Димитров.

Він висловив сподівання, що це буде останнє розширення програми та що з’явиться нова програма з інтеграції біженців у соціальну систему.

“Це європейські гроші, ми регулярно щотижня виплачуємо кошти за цією програмою, механізм оплати дуже складний, до виплати суми 32 кроки, що займає щонайменше 15 днів”, – додав міністр.

Відомо, що в травні влада Болгарії заявляла, що не може дозволити собі утримувати громадян України в прибережних готелях через початок літнього туристичного сезону. 

Це спричинило заклики до відставки віцепрем’єрки Калини Константинової. Зрештою уряд відмовився від скасування програми.

З початку війни в Україні до Болгарії прибуло понад 300 тисяч людей. Уряд заявив, що 110 тисяч осіб отримали тимчасовий захист та притулок. Проте громадянські активісти кажуть, що значна частина українців у Болгарії отримала підтримку від громадян та громадських організацій, а не від держави.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter