Напад на журналіста телеканалу “Наш”: у Києві судитимуть підозрюваного в злочині

Дата: 29 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Шевченківська прокуратура Києва скерувала до Шевченківського райсуду столиці обвинувальний акт щодо чоловіка, підозрюваного в нападі на журналіста телеканалу “Наш” Олексія Пальчунова.

Про це повідомили 29 липня на сайті столичної прокуратури.

Олексій Пальчунов. Джерело: фейсбук-сторінка журналіста

Підозрюваному, жителю Дніпра, інкримінують ч. 1 ст. 171 (“Перешкоджання законній діяльності журналіста”) та ч. 2 ст. 345-1 (“Умисне заподіяння журналісту побоїв у зв’язку зі здійсненням законної професійної діяльності”).

“Підозрюваний 04.02.2021, перебуваючи біля адміністративної будівлі Шевченківського УП ГУНП у м. Києві, умисно з метою перешкоджання професійній діяльності журналістів ТОВ “Наш 365” та намагаючись завадити здійсненню ними відеозйомки, почав виривати з його рук мікрофон та агресивно висловлюватись у бік знімальної групи. При цьому зловмисник завдав журналісту два удари кулаком в обличчя та заволодів мікрофоном”, – йдеться в повідомленні.

Чоловіку може загрожувати до п’яти років позбавлення волі.

Напад на Пальчунова стався 4 лютого 2021 року в Києві під час пікету телеканалу “Наш”. Його організаторами виступили організації “Основа майбутнього” (молодіжне крило руху “Суспільство майбутнього”, колишньої С14), “Сокіл” (молодіжне крило “Свободи”), “Правий сектор” та “Спілка ветеранів війни з Росією”. Учасники акції вимагали закриття медіа за “поширення проросійської пропаганди”.

Раніше ZMINA повідомляла про напад на фотокореспондента видання “Букви” Олександра Кужельного. Інцидент стався в Києві, біля Шостого апеляційного адмінсуду, де розглядалася скарга білоруського активіста Олексія Боленкова, якого намагалися видворити з України за постановою СБУ.

Один з нападників плюнув у журналіста, потім інший ударив в обличчя. ЗМІ вдалося ідентифікувати обох нападників.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter