Намагався підірвати обʼєкт транспортної інфраструктури: на Рівненщині затримали ймовірного російського диверсанта

Дата: 02 Березня 2023
A+ A- Підписатися

На Рівненщині правоохоронці викрили ймовірного диверсанта Головного управління генштабу ЗС РФ (більш відомого як ГРУ). Головним завданням затриманого було здійснення диверсії на одному з ключових об’єктів транспортної системи обласного центру, аби зірвати постачання іноземного озброєння для Сил оборони на східному і південному фронтах.

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Фото: Служба безпеки України

Чоловік прибув в Україну 19 лютого під виглядом мешканця однієї з європейських країн. Під час перетину держкордону використовував паспорт громадянина ЄС. Після прибуття до Рівненської області він провів розвідку поблизу стратегічної транспортної артерії для визначення місця встановлення вибухівки.

Есбівці зафіксували виходи підозрюваного на місцевість, де він приховано обстежував об’єкт, а також спостерігав за періодичністю проїзду рухомого складу.

Після цього чоловік мав встановити вибухівку в найбільш “вразливому” місці вказаного об’єкта критичної інфраструктури та здійснити підрив. Однак правоохоронці затримали його раніше, ніж він встиг це зробити.

Фото: Служба безпеки України

За даними слідства, підозрюваний має посвідку на постійне проживання у РФ і входить до агентурного апарату російської воєнної розвідки.

З 2014 року він виконував ворожі завдання проти сил антитерористичної операції на сході України. Для цього вступив до складу угруповання “Оплот”, а потім до так званого батальйону “Хан”.

Після повномасштабного вторгнення чоловік увійшов до лав російського окупаційного угруповання “Херсон” і брав активну участь у бойових діях проти українських військ на Запорізькому та Херсонському напрямках.

У вересні минулого року він повернувся в Росію, де отримав завдання щодо проведення розвідувально-підривної діяльності у північно-західному регіоні України. 

На підставі зібраних матеріалів слідчі повідомили фігуранту про підозру. 

Нагадаємо, що у Миколаєві правоохоронці затримали місцевого інструктора з тактичної підготовки однієї з громадських організацій, який під прикриттям тренувань українських військових збирав розвіддані про дислокацію підрозділів Сил оборони на території південного регіону.

Так, російська спецслужба дала чоловікові завдання: виявити місця базування іноземного озброєння та складів з боєприпасами ЗСУ. Ця інформація потрібна була окупантам для завдавання прицільних ракетних ударів по військових об’єктах України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter