Найкраще до переселенців із Донбасу ставляться на Київщині та Львівщині – дослідження

Дата: 24 Січня 2018
A+ A- Підписатися

Найвищий рівень толерантності до переселенців із Донбасу зафіксовано в Київській та Львівській областях. Найнижчий – у Харківській області.

Про це заявила радниця з питань внутрішньо переміщених осіб Міністерства тимчасово окупованих територій Анастасія Одинцова, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Згідно з дослідженням, у Харківській області виявлено загрозливий рівень нетерпимості до окремих груп населення, що викликає необхідність вжити термінових заходів.

За словами експертки, найскладніша ситуація із забезпеченням основних життєвих потреб населення склалася в Донецькій та Луганській областях, що зумовлено найвищим рівнем безробіття. “Найкраща ситуація у нас склалася в Києві, тому що тут є можливість оренди житла і найвища заробітна плата. За результатами моніторингу, вона виявилася вдвічі вищою, ніж в інших регіонах”, – розповіла вона.

Найвища плата за оренду житла, за словами Одинцової, в Дніпропетровській, Харківській і Київській областях. “Найкраща ситуація в співвідношенні “зарплата-плата за оренду житла” була зафіксована в Херсонській, Запорізькій, Донецькій і Луганській областях”, – додала вона.

Експертка також рекомендувала вжити заходи, які були б спрямовані на створення робочих місць для переселенців в Донецькій і Луганській областях і на створення можливості оренди житла для них у Дніпропетровській, Харківській і Київській областях.

Коментуючи результати моніторингу, заступниця міністра з питань внутрішньо переміщених осіб і тимчасово окупованих територій Георгій Тука зазначив, що міністерство скоригує наявні програми, виходячи з даних моніторингу.

Моніторинг соціальної згуртованості та конфліктної чутливості діяльності органів державної влади і місцевого самоврядування, які впливають на відносини між внутрішньо переміщеними особами та приймаючою громадою, провели експерти програми “Радник з питань ВПО”, яку впроваджує канадська неурядова федерального рівня організація Stabilization Support Services за підтримки посольства Великої Британії в Україні.

Методологія дослідження передбачала збір даних про важливі аспекти на загальнонаціональному, регіональному та локальному рівнях з офіційних джерел, відкритих джерел і за допомогою проведення опитування різних груп населення. Заходи зі збирання та оброблення даних проведено в усіх областях України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter