Нацспротив просить кримчан чистити історію браузерів та відписуватися від українських телеграм-каналів перед виходом на вулицю

Дата: 13 Червня 2023
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Криму росіяни продовжують посилювати заходи з пошуку підпілля.

Про це передає Центр національного спротиву.

У відомстві вказують, що через збільшення діяльності підпілля на українському півострові противник посилив заходи безпеки на пунктах в’їзду на незаконно збудований керченський міст,

Зафіксовано проведення ретельнішої перевірки особистих документів, транспортних засобів та документів на них. Зазвичай окупанти перевіряють історію браузера та на підписки телеграм- і вайбер-каналів.

Також окупантів цікавить, чи встановлено на телефоні VPN, щоб обходити блокування українських сайтів.

Правозахисний телеграм-канал “Кримський дискурс” заявив, що в тимчасово окупованому Кіровському районі Криму співробітники російських спецслужб разом з незаконною “поліцією” та людьми у військовій формі обходять кожен двір у тих селах, що розташовані поряд із залізницею. 

За повідомленнями місцевих мешканців, у них цікавляться про нещодавній підрив на залізниці. Крім того, спецслужба переписує в кримчан номери телефонів та також записує їхні персональні дані.

Особливо перевіряють будинки представників корінного народу – кримських татар. Проте, за повідомленнями місцевих, цього разу силовики заходять також і у двори, зокрема, до представників інших національностей.

Повідомляється, що схожі перевірки відбуваються в тимчасово окупованому Джанкої, однак з чим вони пов’язані, “Кримському дискурсу” наразі невідомо.

Як відомо, напередодні в тимчасово окупованій Керчі незаконна “поліція” порушила кримінальні справи проти двох 20-річних юнаків за проукраїнські графіті.

Центр національного спротиву закликає мешканців Криму бути пильними й чистити історію браузерів та відписуватися від українських телеграм-каналів перед виходом на вулицю.

Водночас Представництво президента України в Автономній Республіці Крим повідомляє, що, попри намагання окупантів переслідувати наших громадян за їхню проукраїнську позицію, щодня на півострові з’являються нові написи, плакати, стрічки, публікації, тату. 

Активісти проводу підпілля “Кримські бойові чайки” підготували нову серію плакатів, які з’явилися в різних куточках поки що окупованого півострова. Також КБЧ частково взяли на себе відповідальність за “диверсію” на залізниці в Кіровському районі Криму.

Рух спротиву “Жовта стрічка” за минулий тиждень поширив понад 200 стрічок у Ялті. Також активісти закликали мешканців окупованого Криму палити російські агітаційні листівки та буклети в межах безстрокової акції “ПАЛИ РОСІЙСЬКЕ”.

У Зеленського подякували кримчанам у тимчасово окупованому Криму, зокрема, за оперативні повідомлення про ситуацію на Кримському півострові, щодо соціально-економічної ситуації, пересування військ РФ, руху спротиву окупації тощо. Кримчан просять надсилати детальну інформацію відділу інформаційного забезпечення представництва електронною поштою (press.mpuinarcrimea@gmail.com).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter