Нацрада з питань телебачення і радіомовлення повертається до планових і позапланових перевірок

Дата: 15 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення України повертається до проведення планових і позапланових перевірок.

Про це 15 червня під час засідання розказав перший заступник голови ради Валентин Коваль, пише “Детектор медіа”.

Джерело: FREEPIK

Відновлення перевірок здійснюватиметься згідно зі змінами, внесеними урядом 14 червня у розпорядження минулого року, яке призупиняло проведення контрольних заходів на час воєнного стану. Коваль уточнив, що Нацраду вивели з під цієї заборони.

Як пояснив член Нацради Максим Онопрієнко, не з’явилося нічого “нового чи невідомого”. Це ті самі повноваження державного регулятора, які він мав до повномасштабного вторгнення.

Перевірки, що проводитимуться, пов’язані з продовженням ліцензії та роком ефіру, уточнив він.

Водночас, за словами Онопрієнка, регулятор не припиняє проводити моніторинги дотримання правил мовлення у Дні пам’яті та жалоби та щодо інших порушень. Вони продовжуватимуться.

Нагадаємо, постанову №303 “Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану” Кабмін ухвалив 13 березня 2022 року.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оприлюднила порядок подання заяв для реєстрації суб’єктів у сфері медіа, згідно з яким онлайн-медіа можуть отримати офіційну реєстрацію.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter