Нацрада презентувала ще два проєкти підзаконних актів до Закону “Про медіа” й закликала громадськість надсилати пропозиції та зауваження

Дата: 21 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення винесла на громадське обговорення ще два проєкти підзаконних актів у межах впровадження Закону “Про медіа”; водночас член Нацради Олександр Бурмагін закликав громадськість та профільні організації надавати зауваження, рекомендації та пропозиції до цих актів і тих, які були винесені на обговорення раніше.

Про це стало відомо під час засідання регулятора 20 квітня, пише “Детектор медіа”.

Джерело: Нацрада з питань телебачення і радіомовлення

На засіданні презентували проєкт методики обліку кількості користувачів медіасервісів провайдерів аудіовізуальних сервісів та порядку подання цієї інформації Нацраді, а також проєкт положення про перелік аудіовізуальних медіасервісів на замовлення та сервісів провайдерів аудіовізуальних сервісів держави-агресора.

За словами Бурмагіна, поки що регулятор не отримав жодних офіційних пропозицій щодо винесених на обговорення документів, а невдоволення та критика публікується лише у соціальних мережах.

“Якщо всі пропозиції надійдуть в останній день громадського обговорення, то це відтермінує вступ в силу цих механізмів”, — сказав він.

Нагадаємо, що 6 квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення винесла на громадське обговорення перший пакет із 14 проєктів нормативно-правових актів, які регулюють механізм імплементації Закону “Про медіа” і затверджують форми документів.

Документи стосуються першочергових питань, які виникатимуть в суб’єктів у сфері медіа, зокрема особливостей проведення моніторингів і перевірок, реєстрації суб’єктів у сфері медіа та іноземних лінійних медіа, видачі й анулювання дозволів на тимчасове мовлення, ведення Реєстру суб’єктів у сфері медіа тощо.

Згідно з пунктом 37 Прикінцевих та перехідних положень, регулятор упродовж трьох місяців із дня набуття ним чинності має затвердити нормативно-правові акти, зразки документів, передбачені Законом “Про медіа”.

За результатами громадського обговорення регулятор прокомунікує з усіма зацікавленими сторонами стосовно рекомендацій, пропозицій, зауважень, уточнив член Нацради Олександр Бурмагін. Ухвалити ці документи планується на початку травня. Після цього в медіарегулятора з’являться механізми для виконання функцій реєстрації, перереєстрації, ліцензування тощо, тож можна буде звертатися за реєстрацією онлайн-медіа, друкованих медіа та вчинення інших дій відповідно до закону.

Ознайомитися із першим пакетом проєктів нормативно-правових актів, розроблених в межах Закону “Про медіа”, можна на офіційному вебсайті Національної ради у розділі “Діяльність” — “Проєкти для громадського обговорення”.

Зауваження і пропозиції можна надсилати упродовж місяця з дня їх оприлюднення на адресу: Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, вул. Прорізна, 2, м. Київ, 01601; е-mail: nrada@nrada.gov.ua.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter