Нацрада позапланово перевірить “Прямий” через образи Зеленського в ефірі

Дата: 09 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову виїзну перевірку телеканалу “Прямий”.

Про це повідомляє Укрінформ. 

 

За словами першої заступниці голови Нацради Ольги Герасим’юк, до відомства нещодавно надійшло звернення з наріканням на дії і слова ведучого телеканалу “Прямий” Сергія Пояркова, який, на думку заявника, “посягає на честь і гідність президента України Зеленського, ображає його родину, окремих персонажів, етноси та державу, вживає нецензурну лайку”.

“Я тут вбачаю не лише політичні мотиви. Йдеться про порушення всіх етичних стандартів професії. Йдеться тут не лише про президента України. Тут є ознаки образи, яка завдається цілій країні, дуже негативно впливає на створення її іміджу, також у міжнародних спільнотах”, – зауважила вона.

Рішення щодо позапланової перевірки підтримали п’ятьма голосами, ще двоє членів Нацради утрималися від голосування. 

Наразі на запит ZMINA Нацрада не надала відповіді, про який саме ефір йде мова. Втім, деякі ЗМІ вже звертали увагу на один з нещодавніх ефірів “Прямого”, де ведучий Поярков обіцяє “нагнути” і “пороти на конюшні розгами” представників владної команди.

“Якщо не будете виконувати мою команду – там все написано! Ви – моя прислуга! Я вас буду пороти на конюшні розгами, якщо ви, падли, не будете мене слухатися. Все зрозуміли? А ну швидко побігли виконувати!”, – заявив телеведучий.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року Національна рада з питань телебачення та радіомовлення вирішила позапланово перевірити телеканал “Наш” через те, що він транслював пресконференцію президента Росії Володимира Путіна.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter