Нацрада допустила 32 організації обиратися до наглядової ради НСТУ у правозахисній сфері

Дата: 13 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила допустити до участі в конференції з обрання члена наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) у правозахисній сфері 32 громадські організації та асоціацію. 

Про це повідомили на сайті Нацради. 

Фото: suspilne.media

Серед організацій, які допустили до участі в конференції, зокрема Центр прав людини ZMINA (ГО “Центр інформації про права людини”), Харківська правозахисна група, Українська Гельсінська спілка з прав людини, Центр боротьби з корупцією, Кримська правозахисна група та інші. 

Напередодні голосування правозахисники заявляли про спробу “рейдерського захоплення” конференції. Так, конкурсу неабияку увагу приділили десятки організацій, які не є ані активними в розумінні закону, ані правозахисними. Громадська комісія, яка оцінювала їхні документи, назвала звернення правозахисників тиском, однак пообіцяла перевірити викладені у ньому факти. 

У підсумку 32 організації не допустили до відбору, адже вони не відповідали вимогам закону. Серед цього списку є й Інститут масової інформації, до якого у фахівців не було застережень. У Нацраді пояснили, що кандидата від ІМІ Оксану Романюк минулого року обрали членкинею Наглядової ради НСТУ, а тому організація вже скористалася своїм правом подати кандидатуру. 

Допущені до участі в конференції ГО мають із 19 по 25 жовтня подати заяви та інші документи кандидатів у Наглядову раду, а сама конференція має відбутися із 15 по 19 листопада цього року.

Наразі членом Наглядової ради НСТУ від громадських об’єднань у правозахисній сфері є виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Олександр Павліченко. Його повноваження завершуються 7 грудня 2021 року.

Фотографія обкладинки: Суспільне 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter