“Нацкорпус” заявив, що з Кравченком і Філімоновим відбулася “звичайна чоловіча розмова”

Дата: 08 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Партія “Національний корпус” оприлюднила заяву, у якій підтвердила факт зустрічі з Назарієм Кравченком та Сергієм Філімоновим, після якої ті заявили про напад на них і побиття, але заперечила зв’язок інциденту з політикою чи справою Сергія Стерненка. 

Як зазначається в заяві, йшлося про “воїнську і ветеранську честь”.

Фото: nationalcorps.org

“Що стосується самої зустрічі між колишніми побратимами та ветеранами “Азову”, то вона дійсно відбулася пізно ввечері 7 травня та стосувалася розмови на тему негідної поведінки з точки зору азовської та ветеранської етики – не маючи жодного стосунку ні до справи Стерненка, ні взагалі до політики. Відбулася звичайна чоловіча розмова між колишніми бойовими товаришами, на яку до того ж Філімонов, Кравченко та інші їхні товариші приїхали зі зброєю. Всі слова про тортури та побиття є цинічною брехнею. Хоча б тому, що під час розмови людей з боку так званих постраждалих було більше”, ­– йдеться в заяві на сайті партії.

Раніше сьогодні адвокат Масі Найєм повідомив про побиття громадських активістів Назарія Кравченка та Сергія Філімонова. За його словами, це трапилося ввечері 7 травня, водночас потерпілі кажуть, що один із нападників – голова партії “Національний корпус” Андрій Білецький.

Окрім Кравченка та Філімонова, на зустрічі з їхнього боку була присутня ще одна особа, яка відмовляється називати своє ім’я для преси і яка також була побита, водночас нападників було більш ніж 10, сказав Масі Найєм. Зі свого боку один із потерпілих Назарій Кравченко розповів, що на зустріч їх покликали нібито обговорити медійну підтримку в справі Сергія Стерненка, а потім побили, вимагаючи припинити будь-яку підтримку активіста.

Поліція Києва ситуацію наразі не коментувала.

Назарій Кравченко та Сергій Філімонов – ветерани війни на Донбасі, раніше служили в полку “Азов” та були членами партії “Національний корпус”, з якої пізніше вийшли. Представники футбольних ультрас. Зараз займаються, зокрема, протидією незаконним забудовам і збереженням старовинної архітектури в Києві, беруть участь в акціях ініціативи “Хто замовив Катю Гандзюк?” та виступають за ефективне розслідування нападів на Сергія Стерненка.

Дослідники Центру прав людини ZMINA зафіксували 23 випадки переслідувань громадських активістів в Україні за період з 1 січня до 27 березня цього року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter