Нацгвардійців хочуть зобов’язати носити індивідуальні номерні знаки

Дата: 24 Червня 2020
A+ A- Підписатися

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №3731, яким хочуть зобов’язати бійців Національної гвардії носити на формі розпізнавальні знаки під час охорони громадського порядку на масових заходах.

Про це повідомили на сайті парламенту. 

Силовики з однаковими номерами на шоломах під час акції протесту біля стін суду, де обирали запобіжний захід активістові Сергію Стерненку

Авторкою законопроєкту стала депутатка Олександра Устінова від партії “Голос”. Вона нагадала, що 2015 року обов’язкову ідентифікацію запровадили для представників Національної поліції, однак нацгвардійців, яких сьогодні масово залучають до охорони громадського порядку, ця вимога оминула.

“Як наслідок, маємо приклади побиття мирних протестувальників представниками Нацгвардії, яких неможливо ідентифікувати, оскільки на їхній амуніції написано лише номер частини. Щоб не допустити такого і надалі, ми пропонуємо, аби нацгвардійці носили таку саму ідентифікацію, як і Національна поліція, коли їх залучають до охорони громадського правопорядку. Ми сподіваємося, що це допоможе вичислити порушників з лав Нацгвардії, а також попередити побиття та інші перевищення повноважень”,зауважила авторка документа. 

Відомо, що 15 червня під час засідання Шевченківського районного суду, де розглядали запобіжний захід для активіста Сергія Стерненка, між протестувальниками та правоохоронцями відбулися сутички. Тоді до кількох активістів застосували силу та затримали, однак ідентифікувати силовиків, які це зробили, було складно, адже у всіх були на шоломах однакові номери. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter