Нацполіція повідомила підозру у катуванні кримського татарина Параламова екс-працівнику СБУ

Дата: 03 Листопада 2017
A+ A- Підписатися

Головне управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом викрадення і катування в окупованому Криму кримського татарина Ріната Параламова. У причетності до цих дій підозрюється колишній працівник кримського СБУ, який перейшов на службу до ФСБ.

Як повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук прес-служба ГУ Нацполіції в АРК та Севастополі, поліція розслідує згадане провадження за статтями 127 (катування), 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та 162 (порушення недоторканності житла) Кримінального кодексу України.

“1 листопада 2017 року слідчими Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі складено та у встановленому законом порядку колишньому старшому оперуповноваженому з особливо важливих справ відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю ГУ СБУ в АРК повідомлено про підозру”, – йдеться в повідомленні поліції.

Поліція також склала фотороботи інших осіб, причетних до катування громадянина України.

“Звертаємося до громадян, які можуть ідентифікувати цих осіб, повідомляти поліцію (м. Одеса, вул. Преображенська, 44) за телефоном (048) 779-45-70 або повідомляти про наявну у вас інформацію на електронну адресу: gunp@cr.npu.gov.ua”, – закликають у поліції.

Будь-яка інформація є цінною для слідства.

Нагадаємо, 13 вересня 2017 року працівники ФСБ Російської Федерації незаконно проникли до будинку, де мешкав Рінат Параламов, з метою проведення обшуку. Після обшуку його вивезли у невідомому напрямку. Як стало відомо згодом, спецслужби застосовували до Параламова фізичний та психологічний тиск і катували електричним струмом.

Параламова змушували зізнатись у переховуванні вибухових речовин та боєприпасів, розповсюдженні в мережі Інтернет екстремістських матеріалів, а також дати неправдиві покази на як знайомих, так і незнайомих йому осіб.

14 вересня його знайшли на автостанції в Сімферополі у вкрай важкому стані. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter